Wyjątkowe Osobowości

Trenerzy i szkoleniowcy

Informacje o lokalnych możliwościach

Informacje na temat możliwych dotacji i szkoleniach

Wsparcie dla osób uzdolnionych / drużyn

Trenerzy i szkoleniowcy to osoby, które muszą zdobyć cenne doświadczenie, aby móc dzielić się nim ze swoimi podopiecznymi. Podobnie, jak sportowcy w celu osiągnięcia lepszych wyników, muszą stale się szkolić i polepszać swoje wyniki treningowe.

Dobry trener jest ambitny i zaangażowany w karierę swoich zawodników. Zamiast podupadać na duchu, gdy coś się nie uda, wyciąga z tej sytuacji wnioski i modyfikuje pracę z podopiecznymi tak, żeby taka sytuacja się nie powtórzyła. Jest on bardzo kreatywny i autentyczny, dzięki czemu potrafi zainspirować i zmotywować zawodników do działania. Oprócz wszystkich wymienionych cech, trener przede wszystkim kocha sport i uwielbia dzielić się tą pasją z innymi. Dzięki takiej mieszance trener jest w stanie poprowadzić swoją drużynę na szczyt.

Aby pomóc naszym trenerom, budujemy ogólnopolską bazę trenerów i szkoleniowców, w której chętnie dzielimy się informacjami na różne tematy,  takie jak dofinansowania do szkoleń, stypendia dla podopiecznych lub inne potrzebne beneficjenta, dzięki czemu młodzież ma jeszcze większe możliwości rozwoju. Zgłoś się do naszej fundacji za darmo.